Woord van de Burgemeester,

Geachte wielerliefhebber,

Geachte sponsoren,

Geachte sympathisanten,

Vooreerst wil ik de inrichters van de Textielprijs Vichte “Wiel in Wiel” van harte bedanken.Als Burgemeester van Anzegem ben ik heel fier op de mensen van deze organisatie.Samen met de mensen van Yvegem Sportief zijn zij erin geslaagd om tijdens de moeilijke periode van corona een schitterend sportevenement in goede banen te leiden, nl. het BK2020. Dit BK gaat de geschiedenis in als een onvergetelijk, zenuwslopend en een spannende realisatie voor elk van de medewerkers. Je zal het maar meemaken: driemaal werd de datum verandert, men beweerde dat het wel zou lukken en dat men niet moest panikeren…Het Belgisch Kampioenschap moest doorgaan! En het was geslaagd, perfect georganiseerd en met felicitaties van de Belgische Wielerbond. Nooit heb ik getwijfeld aan de organisatie van de Textielprijs, maar 2020 was toch een speciaal jaar. Het Belgisch Kampioenschap organiseren met alle moeilijke beperkingen door de coronamaatregelen, met alle financieel moeilijke gevolgen die er uit konden voorkomen, je moet het maar doen. En ze slaagden erin, de vriendschap die er heerst in de groep en de ervaring van het organiseren zorgde ervoor dat alles in goede banen werd geleid. U begrijpt daardoor wel dat we met het Gemeentebestuur fier zijn op alle leden van “Wiel in Wiel”.

We zijn er dan ook zeker van dat de organisatie van de Textielprijs 2021 weer een prachtige editie zal afleveren. Zoals gewoonlijk zijn sportiviteit en ambiance verzekerd.

Het is voor onze Gemeente van groot belang bij de wielerliefhebber in de kijker te staan met een mooie, goed georganiseerde koers. Daarom blijf ik en de Gemeente garant staan om de organisatie “Wiel in Wiel” op alle gebied te steunen. Ik hoop u met veel op deze mooie feestdag te mogen ontmoeten,

wens “Wiel in Wiel” een schitterende koers toe en…dat de beste moge winnen!

Sportieve groeten,

Uw Burgemeester,

Gino