Vichte,September 2021

Beste Vichtenaar,

Beste Sponsor,

Straks is het weer zover. Wat vorig jaar onmogelijk leek werd toch realiteit. Het BK voor dames en heren werd gereden op de datum van onze Textielprijs, een unicum in de wielergeschiedenis en een pluim voor alle instanties en medewerkers die dit huzarenstukje in volle coronaperiode mogelijk gemaakt hebben. Dit verdient oprecht een vermelding!

Dit jaar gaat onze 89ste editie door. Nieuw is dat we na tientallen jaren en met de nodige nostalgie terug “thuis” komen en TIEGEMBERG terug opnemen in het parcours en dit in alle rondes. Of hoe onze historische Textielprijs voor de nodige inspiratie gezorgd heeft voor het parcours van het BK en omgekeerd.

De start wordt opnieuw gegeven op de historische “ploatse” van Vichte om 14:00 uur en aan de aankomstzone worden opnieuw live beelden uitgezonden van de volledige wedstrijd.

Deze groep heeft de afgelopen jaren een prachtig parcours afgelegd, maar onze honger is nog niet gestild. Een aanvraag werd ingediend via de Belgische Wielerbond bij de UCI om vanaf volgend jaar, op dezelfde datum, een UCI wedstrijd DAMES ELITE 2.PRO te laten doorgaan. Deze aanvraag werd alvast positief geadviseerd en wordt vervolgd. Zo zullen we van Vichte Koers een echte hoogdag maken met topploegen bij zowel de dames als de heren!

Als laatste, maar daarom niet in het minst, wens ik de gemeente Anzegem, onze sponsors en alle medewerkers te bedanken voor hun blijvende steun, alsook de teams en hun renners voor hun aanwezigheid en de mooie koers die ze jaarlijks brengen.

Van harte welkom op dinsdag 21 september.

Philippe Degroote

Voorzitter koninklijke wielerclub wiel in wiel Vichte.