TextielprijsVichte 17 september 2019

Vichte September 2019

Woord van de voorzitter


Beste dorpelingen

Beste sportvrienden

“Vichte leeft”! daarmee zijn we onze “Vernieuwde” TEXTIELPRIJS begonnen in 2003. Een gele boog boven de aankomstreep. Toen hadden we nog geen podium, geen inschrijvingswagen, geen volgwagen, enkel het enthousiasme van de Vichtenaren en de renners. Het was ook nog de tijd dat de renners zich klaar maakten ten huize van, of in de poorten van sommige textielfabrikanten. Waar is de tijd. Zo dichtbij, maar toch lijkt het al zo ver weg.

Vandaag komen de renners in volledig ingerichte ploegbussen met ploegleiders, verzorgers en volgwagens. Ook de organisatie groeide mee. We deden de naam van de koers alle eer aan door onze sponsors onder te brengen in de voormalige textielfabriek van weverij “Leroy”, vandaag “Steeno” genaamd.

De koers is van ons en dat merk je aan de beleving daarrond. Bedankt aan alle sponsors, gemeentebestuur, medewerkers en vrijwilligers. Net zoals de vorige jaren zullen wij als organisatie opnieuw een of meerdere sociale projecten steunen. Het is en blijft een uitdaging om telkens opnieuw die organisatie en uitdaging rond te krijgen. Oprechte dank!

Het leuke dit jaar is dat er nog meer Belgische toprenners aan de start zullen staan in Vichte. De reden is eenvoudig: volgend jaar juni 2020 wordt op een stuk van ons parcours het Belgisch kampioenschap gereden in Anzegem. Onze Organisatie zal hier uiteraard ook mee voor instaan samen met onze collega’s uit Ingooigem en de gemeente Anzegem. Alvast een unicum om naar uit te kijken.

Redenen genoeg om op dinsdag “kermis” aanwezig te zijn, want zoals het spreekwoord zegt: “de afwezigen hebben ongelijk”.

Alvast tot een dezer aan de “mete”!

Uw voorzitter

Philippe Degroote